OCDE a redus semnificativ prognoza privind creşterea economică globală

Postat la 19 noiembrie 2013 36 afişări

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a redus puternic prognoza de creştere economică globală pentru anul acesta şi anul viitor, în principal ca urmare a încetinirii marilor economii emergente, printre care India şi Brazilia, transmite Bloomberg.

OCDE a redus semnificativ prognoza privind creşterea economică globală

 Astfel, economia mondială va creşte cu 2,7% în acest an şi 3,6% în 2014, estimează OCDE într-un raport publicat marţi.

În luna mai, organizaţia anticipa o creştere de 3,6% în acest an şi 5,8% anul viitor.

"Majoritatea economiilor emergente manifestă fragilităţi care nu le mai permit să crească în ritmurile anterioare. Au fost un important motor de creştere globală în vremuri tulburi. Acum, reciproca este valabilă, iar despre economiile avansate se poate spune că traversează din nou o perioadă bună", a declarat pentru Bloomberg economistul şef al OCDE, Pier Carlo Padoan.

Perspectivele mai slabe de creştere economică subliniază vulnerabilităţile persistente din economia globală, la cinic ani după falimentul Lehman Brothers, care a declanşat criza financiară mondială.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ocde-a-redus-semnificativ-prognoza-privind-cresterea-economica-globala-11706994
11706994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.