Datele INS privind activitatea întreprinderilor: Cei mai mulţi angajaţi sunt în industrie, principalele afaceri în comerţ. Pierderi sunt doar în construcţii

Postat la 19 noiembrie 2013 39 afişări

Firmele din industrie au cei mai mulţi angajaţi, companiile cu activităţi de comerţ rulează cele mai mari afaceri, în timp ce în sectorul serviciilor funcţionează cele mai multe întreprinderi din România, iar construcţiile reprezintă singurul domeniu cu pierderi per total, potrivit INS.

Datele INS privind activitatea întreprinderilor: Cei mai mulţi angajaţi sunt în industrie, principalele afaceri în comerţ. Pierderi sunt doar în construcţii

 Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat, marţi, date privind activitatea întreprinderilor din industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă, în 2012, acestea indicând că faţă de anul precedent numărul întreprinderilor a crescut cu 4%, la 447.938.

"La sfârşitul anului 2012, sectorul industrie însuma 50.896 întreprinderi, respectiv 11,4% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic (industrie, construcţii, comerţ şi servicii). Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii, respectiv 40,9%", arată INS, într-un comunicat.

Statistica a luat în calcul întreprinderile active din punct de vedere economic în perioada de referinţă, respectiv pe cele care realizează bunuri sau servicii, înregistrează cheltuieli şi întocmesc bilanţ contabil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/datele-ins-privind-activitatea-intreprinderilor-cei-mai-multi-angajati-sunt-in-industrie-principalele-afaceri-in-comert-pierderi-sunt-doar-in-constructii-11705914
11705914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.