Nelson Mandela este în continuare în stare "stabilă, dar critică". Prima declaraţie a preşedinţiei Africii de Sud de la ieşirea acestuia din spital

Postat la 18 noiembrie 2013 47 afişări

Nelson Mandela, care primeşte îngrijiri medicale la domiciliu de la începutul lui septembrie, este în continuare în "stare stabilă dar critică", a declarat luni preşedinţia sud-africană, exprimându-se pentru prima dată de când fostul preşedinte s-a întors acasă după o spitalizare de trei luni.

Nelson Mandela este în continuare în stare "stabilă, dar critică". Prima declaraţie a preşedinţiei Africii de Sud de la ieşirea acestuia din spital

 "Starea de sănătate a fostului preşedinte rămâne mai mult sau mai puţin la fel ca atunci când preşedintele (Jacob) Zuma l-a vizitat ultima dată, adică stabilă, dar critică, iar Madiba continuă să reacţioneze la tratament", a afirmat preşedinţia într-un comunicat, referindu-se la eroul naţional prin folosirea numelui său de clan, preluat cu afecţiune de majoritatea sud-africanilor, relatează AFP.

Comunicatul a fost difuzat după ce preşedintele Zuma l-a vizitat pe eroul luptei antiapartheid luni dimineaţa, aceasta fiind prima intervenţie după mai mult de două luni de tăcere în privinţa stării de sănătate a lui Mandela, în vârstă de 95 de ani, care a trecut pe lângă moarte în iunie.

Zuma urmează să inaugureze, luni seara, o expoziţie permanentă despre viaţa lui Nelson Mandela la fundaţia sa, în cadrul unui dineu festiv la Johannesburg, în prezenţa a numeroşi jurnalişti care nu ar fi ratat ocazia de a-i pune întrebări despre starea de sănătate a ilustrului său predecesor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nelson-mandela-este-in-continuare-in-stare-stabila-dar-critica-prima-declaratie-a-presedintiei-africii-de-sud-de-la-iesirea-acestuia-din-spital-11704449
11704449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.