Şeful Autorităţii Bancare Europene: În Europa au supravieţuit crizei prea multe bănci

Postat la 18 noiembrie 2013 50 afişări

În Europa au supravieţuit crizei prea multe instituţii de credit, a declarat şeful Autorităţii Bancare Europene, Andrea Enria, într-un interviu pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Şeful Autorităţii Bancare Europene: În Europa au supravieţuit crizei prea multe bănci

 "Sunt convins că au fost desfiinţate şi au dispărut de pe piaţă prea puţine bănci europene. Abia 40 au dispărut, faţă de circa 500 în Statele Unite. Guvernele din Europa au vrut să-şi păstreze băncile, iar asta împiedicat procesul de însănătoşire", a spus el pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Autoritatea Bancară Europeană a organizat teste de stres pentru instituţiile de credit europene în ultimii ani, însă acestea au fost criticate pentru că nu ar fi fost suficient de exigente.

Europa lucrează la înfiinţarea unei uniuni bancare pentru a întări sistemul financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-autoritatii-bancare-europene-in-europa-au-supravietuit-crizei-prea-multe-banci-11704187
11704187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.