Ce se întâmplă la Ford? Compania anunţă mii de concedieri şi vrea să închidă fabrici

Autor: Alex Ciutacu Postat la 10 ianuarie 2019 2199 afişări

Ce se întâmplă la Ford? Compania anunţă mii de concedieri şi vrea să închidă fabrici

Ford Motor va concedia mii de persoane în cadrul operaţiunilor din Europa, în încercarea de a-şi readuce profitabilitatea printr-un plan masiv de restructurare, care nu exclude posibilitatea închiderii unor fabrici, potrivit Bloomberg.

Producătorul s-a confruntat în 2018 cu modele îmbătrânite şi cu o piaţă mai puţin primitoare în Marea Britanie – aceasta fiind cea mai mare piaţă de desfacere a Ford în Europa – şi se aşteaptă să vândă şi mai puţin în economia britanică pe fondul Brexitului.

Producătorul – care are circa 54.000 de angajaţi în regiune, în principal în Germania, Marea Britanie şi Spania – vrea să elimine încet modelele mai puţin profitabile din flotă şi să reorganizeze businessul din Rusia. În America, compania a renunţat deja la o serie de modele sedan.

În România Ford a majorat anul trecut planul de recrutări pentru Craiova, de la 1.500 la 1.700 de noi angajaţi, în condiţiile în care anul acesta va mai lansa în producţie un al doilea model. Anul trecut, Craiova a atins o producţie record, de peste 140.000 de maşini EcoSport.

„Vom lua măsuri pentru a transforma businessul Ford în Europa”, a spus Steven Armstrong, vicepreşedintele grupului şi preşedinte Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. „Va fi un impact semnificativ în regiune. Ne vom uita la toate opţiunile, inclusiv la posibile închideri de fabrici”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ford,
europa,
fabrici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.