Confetti şi flori din partea premierului Dăncilă, la înmormântarea bulibaşei din Gilău, cel care a fost înhumat într-un loc controversat

Postat la 09 ianuarie 2019 200 afişări

Un avion uşor a aruncat confetti la înmormântarea fostului bulibaşă din Gilău, judeţul Cluj, Rudi Varga, iar o coroană de flori a fost depusă din partea premierului Viorica Dăncilă, fiica decedatului, Dana Varga, fiind consilier de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Confetti şi flori din partea premierului Dăncilă, la înmormântarea bulibaşei din Gilău, cel care a fost înhumat într-un loc controversat

Peste 150 de persoane au participat, miercuri, la slujba de înmormântare a bulibaşei din comuna Gilău, judeţul Cluj, Rudi Varga, oficiată în curtea casei de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

 

Întrebat de presă de ce a acceptat să oficieze slujba pentru un personaj controversat, în condiţiile în care familia Varga nu a respectat o hotărâre a Consiliului Local Gilău privind interzicerea înmormântării lui Rudi Varga lângă Monumentul Eroilor, Mitropolitul Clujului a spus că de câte va putea să meargă la înmormântări o va face.

 

”Orice om are în lumea aceasta şi bucurii şi necazuri, iar atunci când pleacă la Dumnezeu, e bine ca oricărui om să-i dăm cinstea cuvenită. Mai ales că fiica dânsului, urmaşii lui, se implică şi în viaţa celorlalţi romi. Cred că ar trebui mai mult făcut şi pentru minorităţi. Dumnezeu să îl odihnească şi să nea dea, nouă, tuturor, simţământul de a fi mai buni cu oamenii, indiferent de ce etnie ar fi ei”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detaşat în funcţia de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inmormantare,
flori,
premier,
controversa,
cluj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.