Investitori fericiţi: Amazon a trecut pe poziţia de cea mai valoroasă companie din lume, depăşind spectaculos Microsoft şi Apple

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 ianuarie 2019 606 afişări

Investitori fericiţi: Amazon a trecut pe poziţia de cea mai valoroasă companie din lume, depăşind spectaculos Microsoft şi Apple

Compania cu o vechime de 24 de ani a depăşit luni Microsoft şi a trecut pe primul loc pe podiumul celor mai valoroase companii din lume, închizând şedinţa de tranzacţionare la o capitalizare de piaţă de 796,8 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Microsoft, care a depăşit în urmă cu aproape o lună Apple şi a ocupat până acum prima poziţie, a închis luni cu o capitalizare de 783,4 miliarde dolari.

Marţi, la ora 17.00, acţiunile Amazon s-au bucurat din nou de încrederea investitorilor şi se tranzacţionau în creştere cu 2,4%, la 1.667 dolari per acţiune şi o capitalizare bursieră de 815,7 miliarde dolari, la doar o oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În acelaşi timp, acţiunile Microsoft se tranzacţionau la 103,8 dolari per acţiune, în creştere cu 1,6%, la o capitalizare bursieră de 796,7 mld. dolari.

A fost o cursă întortocheată din punct de vedere al cifrelor.

Capitalizarea de piaţă a Amazon a ajuns la 1.000 miliarde dolari în luna septembrie, însă colapsul pieţelor de acţiuni a dus la cel mai prost trimestru din 2008 până în prezent.

Investitorii rămân încrezători în Amazon, bazându-se pe veniturile din cloud – care depăşesc 23 miliarde dolari, cu o cotă de piaţă de 40% - pe supremaţia gigantului în piaţa de comerţ online şi nu în ultimul rând, pe Jeff Bezos, cel mai bogat om din istorie.

Mai mult, faptul că Amazon nu a fost implicată în scandaluri precum Apple şi Facebook oferă siguranţă investitorilor.

„În ciuda dimensiunii masive pe care o are acum, vedem foarte multe oportunităţi deschise pentru Amazon bazându-ne pe modul în care îşi capitalizează produsele şi pe modul în care gestionează departamentul de IT”, spune Brian Wieser, analist în cadrul Pivotal Research Group.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
microsoft,
apple

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.