Jeff Bezos desface şampania: Amazon a trecut pe poziţia de cea mai valoroasă companie din lume, depăşind spectaculos Microsoft şi Apple

Postat la 08 ianuarie 2019 109 afişări

Compania cu o vechime de 24 de ani a depăşit luni Microsoft şi a trecut pe primul loc pe podiumul celor mai valoroase companii din lume, închizând şedinţa de tranzacţionare la o capitalizare de piaţă de 796,8 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Jeff Bezos desface şampania: Amazon a trecut pe poziţia de cea mai valoroasă companie din lume, depăşind spectaculos Microsoft şi Apple

Microsoft, care a depăşit în urmă cu aproape o lună Apple şi a ocupat până acum prima poziţie, a închis luni cu o capitalizare de 783,4 miliarde dolari.

Marţi, la ora 17.00, acţiunile Amazon s-au bucurat din nou de încrederea investitorilor şi se tranzacţionau în creştere cu 2,4%, la 1.667 dolari per acţiune şi o capitalizare bursieră de 815,7 miliarde dolari, la doar o oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare.

În acelaşi timp, acţiunile Microsoft se tranzacţionau la 103,8 dolari per acţiune, în creştere cu 1,6%, la o capitalizare bursieră de 796,7 mld. dolari.

A fost o cursă întortocheată din punct de vedere al cifrelor.

Capitalizarea de piaţă a Amazon a ajuns la 1.000 miliarde dolari în luna septembrie, însă colapsul pieţelor de acţiuni a dus la cel mai prost trimestru din 2008 până în prezent.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
microsoft,
companie,
trecere,
amazon,
apple,
pozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.