Cea mai puternică economie din Europa tremură din toate încheieturile: Producţia industrială din Germania scade cu 1,9%, în timp ce estimările arătau creştere

Postat la 08 ianuarie 2019 118 afişări

Producţia industrială din Germania a scăzut neaşteptat în luna noiembrie aruncând întreaga economie nemţească în pragul recesiunii tehnice la finalul anului trecut, potrivit Bloomberg.

Cea mai puternică economie din Europa tremură din toate încheieturile: Producţia industrială din Germania scade cu 1,9%, în timp ce estimările arătau creştere

Scăderea de 1,9% din noiembrie a venit după un declin de 0,8% înregistrat în luna octombrie, înregistrând astfel una dintre cele mai slabe perioade din ultimii ani pentru cea mai mare economie din Europa.

 

Declinul din luna noiembrie a fost condus de bunurile de consum şi de energie. Producţia a scăzut cu 4,7% de la an la an, cea mai mare scădere din 2009 până în prezent.

 

În timp de datele cu privire la performanţa industrială sunt volatile în cele mai multe cazuri, mai mulţi indicatori arată o economie slăbită în T4, amplificând astfel temerile cu privire la viitorul economic al ţării şi al continentului.

 

Vremea rea de la sfârşitul anului a încurcat activitatea unor companii, în timp ce tensiunile comerciale globale au slăbit exporturile, iar încrederea în mediul de business s-a deteriorat.

 

Cu toate acestea, Bundesbank se agaţă în continuare de predicţia lor iniţială, conform căreia economia a avut „o creştere destul de puternică” anul trecut.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.