O companie gigant din energie concediază 10.000 de persoane pentru a ţine lumina aprinsă

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 ianuarie 2019 267 afişări

O companie gigant din energie concediază 10.000 de persoane pentru a ţine lumina aprinsă

Eskom Holdings îşi extinde strategia de reducere a costurilor şi începe să concedieze oameni atât în pătura executivă de top cât şi în rândul angajaţilor din poziţii inferioare, în contextul în care compania publică de electricitate din Africa de Sud trebuie să taie urgent din cheltuieli, potrivit Bloomberg.

Compania deţinută de stat şi-a redus anul trecut structura executivă de la 21 de membri la 9 prin combinarea unor roluri şi mutarea anumitor sarcini.

Următoarea etapă presupune concedierea a cel puţin 70% dintre cei 600 de manageri de rang inferior, potrivit sursei.

La nivel de discurs public, purtătorul de cuvânt al Eskom susţine că reducerile de personal sunt momentan „limitate doar la nivelul executiv”. Nu a comentat cu privire la manageri sau alţi angajaţi.

Un studiu lansat de Banca Mondială în 2016 a descoperită că toate companiile de utilităţi din Africa de Sud îşi plătesc angajaţii dublu faţă de media din cele 35 de ţări ale continentului african. Mai mult, acelaşi studiu arată că Eskom are cu 68% mai mulţi angajaţi decât are nevoie.

Cel puţin 10.000 de oameni din cei 48.600 de angajaţi ai Eskom ar putea deveni şomeri, potrivit surselor citate. Cel mai probabil concedierile în masă nu vor începe înainte de alegerile prezidenţiale din Africa de Sud din luna mai a acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
concedieri,
energie,
gigant,
africa de sud

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.