Pure Alpha Strategy, fondul de hedge înfiinţat de miliardarul Ray Dalio, a obţinut randamente de aproape 15% în 2018, deşi întreaga piaţă a scăzut cu aproape 7%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 ianuarie 2019 54 afişări

Pure Alpha Strategy, fondul de hedge înfiinţat de miliardarul Ray Dalio, a obţinut randamente de aproape 15% în 2018, deşi întreaga piaţă a scăzut cu aproape 7%

Fondul de investiţii Bridgewater Associates, reprezentativ pentru sectorul hedge fundurilor, a livrat investitorilor randamente de 14,6% pentru anul trecut deşi pieţele s-au prăbuşit masiv pe final de an, potrivit unui document citat de Bloomberg.

Firma cu baza în Westport, Connecticut, este cel mai mare fond de investiţii de tip hedge fund (n.red: fonduri de investiţii care se angajează în speculaţii folosind linii de credit sau capital împrumutat), la nivel global, cu active de 160 de miliarde de dolari.

Pure Alpha Strategy a reuşit să înregistreze acest randament dar majoritatea fondurilor din piaţă s-au confruntat cu pierderi masive din cauza volatilităţii ridicate care a lovit pieţele în ultimele luni, transformând 2018 într-unul dintre cei mai slabi ani din istoria industriei.

Fondurile de tip hedge au pierdut în medie circa 6,7% din valoarea portofoliilor în 2018, potrivit indicelui HFRX, reprezentativ la nivel global pentru hedge fund. Această performanţă poate fi comparată şi parţial corelată cu declinul de 4,4% al indicelui bursier S&P 500.

Încă de la înfiinţarea fondului în 1991, Pure Alpha Strategy a înregistrat randamente anualizate nete de 12%, potrivit documentului. Managerul tranzacţionează la nivel global  de-a lungul a peste 150 de pieţe.

Firma a fost fondată de miliardarul Ray Dalio, iar în prezent este condus de David McCormick şi Eileen Murray.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
randamente,
livrare,
trecut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.