Iohannis a emis decretul pe legea privind învăţământul primar pentru minorităţile naţionale

Postat la 07 ianuarie 2019 67 afişări

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru legea care elimină obligativitatea ca profesorii de limba română care predau la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să aibă studii superioare de specialitate.

Iohannis a emis decretul pe legea privind învăţământul primar pentru minorităţile naţionale

Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 87/2018 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2001.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul abrogării alin.(71) al art.263, potrivit căruia în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de limba şi literatura română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decret,
lege,
minoritati,
invatamant,
primar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.