PFA-urile sau II-urile pot solicita modificarea obiectului de activitate până pe 16 ianuarie, altfel riscă radierea

Postat la 07 ianuarie 2019 124 afişări

Firmele de tipul Persoană Fizică Autorizată sau Întreprindere Individuală pot solicita modificarea obiectului de activitate până pe 16 ianuarie la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, ca urmare a intrării în vigoare a legii nr. 182/2016, altfel riscă radierea, potrivit unui comunicat la Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

PFA-urile sau II-urile pot solicita modificarea obiectului de activitate până pe 16 ianuarie, altfel riscă radierea

PFA-urile pot avea în obiectul de activitate cel mult cinci clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce o Întreprindere Individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult zece clase de activităţi prevăzute de codul CAEN.

 

Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea OUG 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, a intrat în vigoare pe 17 ianuarie 2017, cu un termen de doi ani pentru modificarea menţiunilor la ONRC.

 

După 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, din 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
activitate,
modificare,
risc,
solicitare,
pfa,
activitati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.