Ministerul de Finanţe a împrumutat 400 milioane lei de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni cu o dobândă de 4,04% pe an

Postat la 07 ianuarie 2019 30 afişări

Ministerul de Finanţe a împrumutat 400 milioane lei de la bănci, într-o emisiune de obligaţiuni cu o dobândă de 4,04% pe an

Ministerul de Finanţe a împrumutat astăzi 400 milioane lei de la bănci, prin redeschiderea unei emisiuni de obligaţiuni cu scadenţa în 2021 şi o dobândă de 4,04% pe an.

 

Cererea totală s-a ridicat la 536 milioane lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 515 milioane lei. 

 

Din valoarea totală adjudecată, băncile au participat cu 378 milioane lei, iar 21,3 milioane lei au fost oferte necompetitive. La licitaţie au participat şapte dealeri primari. 

 

Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare de 4,04%.

 

Împrumuturile atrase de Ministerul Finanţelor în euro de la băncile de pe piaţa românească  au ajuns la 612 mil. euro pe parcursul anului 2018. Începând din vara anului 2009 şi până anul trecut, Ministerul Finanţelor a împrumutat de pe piaţa internă cumulat aproximativ 11 mld. euro de la băncile locale. 

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.