Cum s-a prezentat Carlos Ghosn, puternicul executiv al Renault, în prima apariţie publică de când a fost arestat: „Am fost acuzat pe nedrept şi reţinut pe baza unor acuzaţii nefondate”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 ianuarie 2019 51 afişări

Cum s-a prezentat Carlos Ghosn, puternicul executiv al Renault, în prima apariţie publică de când a fost arestat: „Am fost acuzat pe nedrept şi reţinut pe baza unor acuzaţii nefondate”

În prima sa apriţie publică de când a fost arestat în luna noiembrie, Carlos Ghosn, fostul preşedinte al Nissan, şi-a exprimat „iubirea şi aprecierea” faţă de companie şi a negat categoric toate acuzaţiile care i-au fost aduse, potrivit Financial Times.

„Nu sunt vinovat de acuzaţiile care mi-au fost aduse. Mereu am procedat cu integritate şi nu am fost niciodată acuzat de fărădelegi în cele câteva decenii de carieră profesională”, a declarat fostul preşedinte al Nissan. „Am fost acuzat pe nedrept şi reţinut pe baza unor acuzaţii nefondate”.

Publicaţia americană relatează că Ghosn era îmbrăcat într-un costum negru şi părea substanţial mai slab decât era înaintea arestului, arătând bolnav şi slăbit.

Acesta a fost adus în camera de tribunal încătuşat şi cu o funie în jurul taliei, în linie cu practicile tribunalelor din Japonia.

CEO-ul Renault, în vârstă de 64 de ani, a avut în faţă o sală de tribunal plină, iar avocatul său a cerut o justificare pentru detenţia de 50 de zile în Tokyo a lui Carlos Ghosn.

După citirea acuzaţiilor, judecătorul care a prezidat şedinţa – Yuichi Tada – a susţinut că există riscul ca executivul să fugă şi a susţinut posibilitatea ca acesta să ascundă din dovezi, în cazul în care va fi lăsat în libertate.

Go Kondo, un membru al echipei de avocaţi din spatele lui Ghosn, a declarat că nu există niciun risc ca executivul Renault să fugă şi că statutul său recunoscut pe plan mondial ca şef al unei companii franceze ar face asta imposibil.

Ghosn a fost arestat în aeroportul Haneda în data de 19 noiembrie şi este acuzat că şi-ar fi subevaluat veniturile în declaraţii cu circa 80 de milioane de dolari pe o perioadă totală de opt ani, urmând să beneficieze de acei bani după retragerea din companie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
refuz,
fost presedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.