Dezastru. EXODUL românilor, confirmat: Sute de mii de tineri au FUGIT din ţară

Postat la 07 ianuarie 2019 1433 afişări

Deputatul PNL Marilen Pirtea a declarat, luni, că 500.000 de tineri au plecat din România în ultimii zece ani din cauza „exodului alimentat de guvernarea PSD-ALDE”, precizând că există decalaje mari între aşteptările cetăţenilor şi slaba calitate a vieţii.

Dezastru. EXODUL românilor, confirmat: Sute de mii de tineri au FUGIT din ţară

„Exodul tinerilor este alimentat de guvernarea PSD-ALDE. Cei peste 500.000 de tineri care au plecat din ţară în ultimii zece ani, alături de cei peste două milioane de adulţi, aproape toţi aparţinând grupelor de vârste cu persoane active în muncă, formează o pătură socială extrasă din toate zonele ţării, ale căror aspiraţii de viaţă nu mai pot fi împlinite aici, în primul rând din cauza decalajelor încă foarte mari dintre aşteptările cetăţenilor şi slaba calitate a vieţii, rezultate din politici publice fără consistenţă ale guvernărilor succesive, care nu au reuşit să îndrepte România în direcţia bunei guvernări”, a transmis Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

 

Liberalul a amai spus că migraţia ridicată în rândul tinerilor activi pe piaţa forţei de muncă va influenţa semnificativ sistemul de pensii din următorii ani, dar şi accentuarea fenomenului îmbătrânirii demografice.

 

„Cel mai important segment din totalul emigranţilor români, plecaţi din România după 2007, este reprezentat de persoanele din grupa de vârstă 20-29 ani şi din grupa 30-39 ani. Migraţia ridicată în rândul populaţiei şcolare şi a celor activi pe piaţa forţei de muncă va influenţa semnificativ piaţa internă a forţei de muncă şi sistemul de pensii în următorii ani, cu efecte negative multiple şi cu agravarea fenomenului îmbătrânirii demografice”, a completat Pirtea.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tineri,
exod,
romani,
confirmare,
dezastru,
fuga

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.