Câţi bani a produs anul trecut Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman

Autor: Liviu Popescu Postat la 01 iunie 2023 274 afişări

Câţi bani a produs anul trecut Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman

Pavăl Holding, vehiculului de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl de la Dedeman, prin care aceştia investesc şi la Bursa de Valori Bucureşti, a înregistrat în 2022 venituri totale de 1,7 miliarde lei şi un profit net de 1,52 mld. lei. Spre comparaţie, în 2021 holding-ul a raportat la Finanţe venituri de 1,37 mld. lei şi un profit net de 1,25 mld. lei.

Holdingul avea 3 angajaţi la final de 2022, la fel ca în 2021, însă activele au urcat cu aproximativ 3 mld. lei la 12,2 mld. lei pe fondul unor noi achiziţii. La Bursa de Valori Bucureşti Paval Holding este investitor la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Purcari, Vrancart.

În vara lui 2022 Pavel Holding a luat 30% din Farmacia Tei, iar în toamnă a preluat portofoliul de birouri al CA Immo.

Datele de la Finanţe arată cheltuieli de 196 mil. lei pentru holding, faţă de 125 mil. lei în anul precedent. Holdingul este controlat în proporţie de 60% de Dragoş Pavăl şi 40% de Adrian Pavăl, potrivit platformei termene.ro.

Paval Holding este unicul acţionar al retailerului de bricolaj Dedeman, companie care în 2022 a avut afaceri de 11 miliarde de lei, în creştere cu 10%, şi un profit net de 1,7 mld. lei.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
profit net,
dedeman

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.