Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu să implementeze măsuri de siguranţă rutieră

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 august 2023 19 afişări

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi cere premierului Marcel Ciolacu, lider PSD, să implementeze măsuri de siguranţă rutieră, începând din prima zi a sesiunii parlamentare.

Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu să implementeze măsuri de siguranţă rutieră

„Câteva măsuri urgente pentru siguranţă rutieră. PNRR. Am prevăzut montarea a 1000 de radare fixe + achiziţionarea a 300 de radare mobile şi 500 de camere video. Proiectul bate pasul pe loc. Sunt 367 milioane de euro disponibili pentru proiecte de siguranţă rutieră şi control. Oprirea încercărilor de slăbire a legislaţiei rutiere în parlament. OG 1/2022 este încă în proces de masacrare cu portiţe pentru şmecheri. Ultima dată am avut o discuţie pe ton apăsat cu Lucian Bode pe holul parlamentului filmată de televiziuni şi au dat înapoi. Recent, a trecut din nou cu modificări toxice la Comisia de Industrii. Adoptarea legii iniţiate de colegii mei (PL-x nr. 88/2022) care permite Poliţiei să dea amenzi pe baza înregistrărilor video realizate de camerele de bord. Aşteaptă încă susţinerea MAI, le-am scris lui Lucian Bode în primăvară şi în iunie lui Cătălin Predoiu, dar nu am primit niciun răspuns. Numeroase comportamente deviante la volan cu potenţial ucigaş sunt surprinse de camere video private, dar în prezent Poliţia nu poate da amenzi pe baza acestor probe”, scrie, pe Facebook, Cătălin Drulă.

El mai cere, printre altele, reintroducerea inspecţiei de siguranţă rutieră pentru toate categoriile de drumuri, precum şi oprirea proiectelor de lărgire a drumurilor naţionale prin localităţi şi înlocuirea cu soluţii moderne.

„Toate aceste soluţii depind de majoritatea politică condusă de Marcel Ciolacu. Îi lansez o provocare dincolo de disputele politice, să le implementăm începând din prima zi a sesiunii parlamentare din septembrie”, încheie Drulă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drulă,
ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.