Casa de Sănătate reorganizează cozile la adeverinţe

Autor: Mediafax Postat la 12 februarie 2013 21 afişări

Biroul unic deschis luni de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) va reduce foarte mult timpul de depunere a cererilor şi totodată va mări de peste două ori numărul solicitărilor ce pot fi înregistrate, a declarat preşedintele CASMB, Gheorghe Iana.

Biroul unic deschis luni de Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) va reduce foarte mult timpul de depunere a cererilor şi totodată va mări de peste două ori numărul solicitărilor ce pot fi înregistrate, a declarat preşedintele CASMB, Gheorghe Iana. CASMB a inaugurat, luni, trei ghişee pentru înregistrarea cererilor de eliberare a adeverinţelor de asigurat. Odată cu deschiderea Biroului, zilnic vor putea fi procesate, în medie, peste 300 de cereri, faţă de 150, câte se făceau până acum. "Aş vrea să precizez că oamenii nu au nevoie de adeverinţe decât dacă nu se regăsesc în Sistemul Informatic Unic Integrat. Adică, dacă merg la mediul de familie, iar acesta îi cere acest document (adeverinţa de asigurat - n.r.) asiguratul să-i ceară doctorului interogarea sistemului. Medicul de familie este obligat să interogheze sistemul şi să vadă dacă persoana este asigurată sau nu", a mai spus preşedintele director general al CASMB. Iana a adăugat că medicii au obligaţia să acceseze SIUI în legătură cu calitatea de asigurat a pacientului pentru a nu-l mai trimite degeaba la CASMB.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/casa-de-sanatate-reorganizeaza-cozile-la-adeverinte-10557678
10557678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.