Cartelurile de traficanti de droguri, protejate de justitie

Postat la 23 august 2010 26 afişări

Un tribunal columbian a declarat neconstitutional un acord prin care trupele Statelor Unite aveau acces la sapte baze militare din Columbia, pentru a contribui la combaterea traficului de droguri si terorismului.

Instanta a decis ca acordul semnat in 2009 ar trebui schimbat si trimis din nou spre aprobare in Parlamentul columbian.

Documentul fusese criticat de alte tari din America Latina, care si-au exprimat temerile ca astfel creste influenta SUA in regiune. Statele Unite, care au alocat Columbiei peste sapte miliarde de dolari, incepand din anul 2000, ca ajutoare, au fost nevoite sa isi caute un nou centru pentru operatiuni regionale, dupa ce Ecuadorul a refuzat prelungirea contractului de inchiriere a bazei de la Manta.

Acordul semnat cu fostul presedinte columbian Alvaro Uribe in octombrie 2009 acorda Statelor Unite acces la cele sapte baze pentru 10 ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cartelurile-de-traficanti-de-droguri-protejate-de-justitie-6979910
6979910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.