Carmen Dan, răspunde acuzaţiilor şefului DGA, Cătălin Ioniţă: E trist că un ofiţer de carieră, care invocă onoarea, îşi pune uniforma în cap în modul ăsta

Postat la 22 aprilie 2019 43 afişări

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a caracterizat, luni, drept duplicitar comportamentul directorului DGA, Cătălin Ioniţă, care a acuzat-o de minciună şi că l-ar fi obligat să plece de la conducerea Poliţiei Române, tocmai acum, când a anunţat restructurarea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Carmen Dan, răspunde acuzaţiilor şefului DGA, Cătălin Ioniţă: E trist că un ofiţer de carieră, care invocă onoarea, îşi pune uniforma în cap în modul ăsta

"Cătălin Ioniţă, în calitatea sa de director al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avea toate instrumentele să facă absolut toate verificările referitor la fapte le-a considerat sau, mai nou, le consideră grave. Faptul că iese cu o astfel de poziţie după ce eu am prezentat în activitatea de bilanţ motivele pentru care eu consider că această structură importantă a ministerului trebuie să fie mai eficientă mi se pare cel puţin duplicitar. În aceeaşi notă, dacă-mi permiteţi, privesc şi faptul că acum consideră că este oportun să prezinte public un raport în care menţionează că nu a fost de acord să preia funcţia de şef al Poliţiei Române. Asta înseamnă că, probabil, aş putea să deduc, urmând firul logic al acţiunilor lui Ioniţă, că a existat un raport după fiecare discuţie cu mine sau cu premierul din acea dată", a declarat, luni, Carmen Dan, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul a mai spus că raportul transmis de Cătălin Ioniţă nu este înregistrat nici la Ministerul Afacerilor Interne şi nici la Guvern, aşa cum ar fi fost firesc, menţionând că la Palatul Victoria sunt înregistrate doar două rapoarte ale acestuia, unul din 9 ianuarie şi celălalt din 17 ianuarie.

"Este posibil ca domnul Ioniţă să aibă foarte multe rapoarte după orice discuţie pe care a avut-o în acea perioadă cu mine sau cu premierul de la acel moment. Cert este că la Guvern, la primul-ministru, sunt două acorduri, sper să nu greşesc, unul este din data de 9 ianuarie şi altul din data de 17 ianuarie", a completat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că acum este de părere, mai mult ca oricând, că decizia de reorganizare a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) este una necesară. "I-am solicitat să vină dânsul, în calitate de director, cu o formulă de reorganizare. Nu am făcut altceva decât să respect o cale normală şi firească", a completat Carmen Dan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dga,
acuzatii,
sef,
cariera

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.