Cadoul Poliţiei de Mărţişor: amenzi de 1,3 mil. lei pentru florarii evazionişti

Postat la 01 martie 2014 39 afişări

Peste 30 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 1,3 mil. lei au fost aplicate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în urma unei acţiuni coordonate de Direcţia de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu flori, aranjamente florale şi plante decorative.

Cadoul Poliţiei de Mărţişor: amenzi de 1,3 mil. lei pentru florarii evazionişti

În perioada 27-28 februarie, Direcţia de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., a coordonat o acţiune, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu flori, aranjamente florale şi plante decorative.

Acţiunea a vizat identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente bugetului de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

De asemenea, au fost monitorizate transporturile acestor mărfuri, pentru verificarea destinaţiei acestora.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 1.238 de societăţi comerciale, fiind constatate 34 de infracţiuni, dintre care 29 de evaziune fiscală.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 973 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.333.000 de lei, iar ca măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării mărfuri în valoare de 164.797 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, mărfuri în valoare de 7.448 de lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul dosarelor penale, pentru stabilirea legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cadoul-politiei-de-martisor-amenzi-de-1-3-mil-lei-pentru-florarii-evazionisti-12171401
12171401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.