O nouă linie de metrou în Capitală: Cât va costa magistrala 7 Bragadiru-Voluntari şi cât va dura construcţia

Autor: Ioan Dornescu Postat la 28 februarie 2014 6677 afişări

Construcţia magistralei 7 de metrou Bragadiru - Voluntari este unul dintre proiectele pe care Ministerul Transporturilor vrea să le efectueze prin parteneriat public-privat (PPP) sau concesiune, data începerii investiţiei nefiind însă stabilită.

O nouă linie de metrou în Capitală: Cât va costa magistrala 7 Bragadiru-Voluntari şi cât va dura construcţia

Studiul de prefezabilitate şi fundamentare pentru servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă tehnică, economico-financiară şi juridică pentru pregătirea şi derularea procedurii de atribuire a contractului de parteneriat public-privat pentru această linie de metrou a fost transmis în iulie 2012 către Secretariatul General al Guvernului (Unitatea Centrală pentru Coordonarea Parteneriatului Public-Privat), alături de caietul de sarcini aferent proiectului, potrivit datelor transmise luni de Ministerul Transporturilor.

"În prezent, documentaţia transmisă este în analiză", a comunicat instituţia.

Linia de metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi o parcare, iar construcţia ar urma să dureze şase ani. Construcţia este estimată la 1,5 miliarde de euro.

Metrorex, companie care administrează metroul bucureştean, estimează că va înregistra pierderi de 123,19 milioane lei în acest an, la venituri de 654,4 milioane lei şi cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Comparativ, Metrorex a încheiat anul trecut cu venituri totale de 601,5 milioane lei, cheltuieli de 655,2 milioane lei şi pierderi de 53,6 milioane lei, potrivit datelor preliminare.

Cel mai important proiect de investiţii derulat de Metrorex, din fonduri bugetare şi comunitare, este construcţia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, parte a Magistralei V, care va fi pus în funcţiune, conform calendarului actual, în 2016, cu o întârziere de un an.

Ministerul Transporturilor intenţionează să deruleze prin PPP sau concesiune şi alte proiecte, precum renovarea şi administrarea principalelor 15 staţii de cale ferată din România (cu o valoare estimată de 65 milioane euro), un centru intermodal de transport marfă la Suceava (26 milioane euro), un terminal intermodal la Olteniţa (20 milioane euro) şi o platformă industrială în portul Constanţa Sud (73 milioane euro).

Preşedintele Traian Băsescu a trimis în ianuarie Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind parteneriatul public-privat. Legea trimisă spre promulgare reglementează încheierea şi derularea parteneriatului public-privat ce are ca obiect realizarea sau, după caz, reabilitarea şi/sau extinderea unui bun sau a unor bunuri destinate prestării unui serviciu public şi/sau operării unui serviciu public.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
METROU,
PPP,
voluntari,
magistrala 7

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/o-noua-linie-de-metrou-in-capitala-cat-va-costa-magistrala-7-bragadiru-voluntari-si-cat-va-dura-constructia-12165425
12165425
comments powered by Disqus
Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei? Pentru reţeaua de sănătate Regina Maria au trecut 25 de ani. Cum vede viitorul în industria sănătăţii Fady Chreih, CEO-ul reţelei?

Ajunsă la pragul istoric de un sfert de secol de activitate pe piaţa locală de servicii medicale private, reţeaua de sănătate Regina Maria se pregăteşte să construiască următorii 25 de ani de performanţă pe pilonii ridicaţi prin investiţiile şi inovaţiile implementate până acum. Care au fost cele mai importante borne depăşite? Ce înseamnă performanţa în medicina privată? Cum va arăta piaţa locală de servicii medicale private peste 25 de ani? – sunt câteva dintre întrebările la care ne răspunde Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult
5 ani de la Colectiv, comemoraţi cu Piedone primar la Sectorul 5
MonitorulApararii
VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil VIDEO Mitingul lui Trump întrerupt de un F-16 care a interceptat un avion civil
NEVERENDING STORY
MonitorulPartidelor
Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!” Clotilde Armand a depus jurământul de primar cu formula religioasă „Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”
Politicienii români, reacţie după atentatul de la Nisa: S-a atins o limită care impune măsuri ferme
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.