Ucraina promite adoptarea rapidă a noii legi privind limbile regionale

Postat la 28 februarie 2014 55 afişări

Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a cerut înfiinţarea unui grup de lucru format din lingvişti, filologi şi specialişti în probleme sociale care să redacteze rapid noua lege privind limbile regionale, în condiţiile în care mai multe ţări UE au criticat Kievul pe această temă.

Ucraina promite adoptarea rapidă a noii legi privind limbile regionale

 Preşedintele interimar de la Kiev a asigurat că noua lege privind limbile regionale va reprezenta interesele tuturor minorităţilor din Ucraina şi a subliniat că aceasta trebuie să fie definitivată rapid, pentru a pune capăt "speculaţiilor intense" pe această temă, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Noua lege va fi pe deplin echilibrată şi va reprezenta interesele tuturor grupurilor etnice şi ale minorităţilor naţionale", a declarat Oleksandr Turcinov, citat de Ria Novosti.

Parlamentul de la Kiev a abrogat săptămâna trecută legea care permitea folosirea oficială a limbilor regionale în administraţia locală, în cazul în care 10 la sută din totalul populaţiei dintr-o regiune vorbeşte o limbă minoritară.

Abrogarea legii îi afectează şi pe români, care, potrivit Ministerului român de Externe, ar reprezenta a treia etnie ca pondere din Ucraina, după ucraineni şi ruşi, dacă nu ar fi divizată artificial în români (151.000 persoane) şi moldoveni (258.600 persoane).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ucraina-promite-adoptarea-rapida-a-noii-legi-privind-limbile-regionale-12165884
12165884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.