Moneda Ugandei se depreciază puternic, în urma adoptării unei legi împotriva homosexualilor

Postat la 27 februarie 2014 97 afişări

Moneda naţională a Ugandei, şilingul, s-a depreciat puternic în această săptămână după ce preşedintele Yoweri Museveni a semnat o lege care pedepseşte dur actele homosexuale, iar mai multe ţări occidentale au anunţat retragerea unor programe de ajutor financiar.

Moneda Ugandei se depreciază puternic, în urma adoptării unei legi împotriva homosexualilor

 Şilingul s-a depreciat cu 2,9% începând de luni, când Museveni a semnat legea. O scădere mai mare a valorii monedei naţionale au înregistrat în acest interval doar Ucraina şi Haiti, potrivit Bloomberg.

Înainte de adoptarea restricţiilor împotriva homosexualilor, şilingul era una dintre monedele africane cu cea mai bună evoluţie de la începutul anului, în apreciere cu 3,1%.

Legea creşte pedepsele pentru persoanele surprinse în timpul unor acte homosexuale şi impune sentinţe care ajung până la închisoare pe viaţă în cazurile de "homosexualitate în formă agravată" - inclusiv relaţiile sexuale cu un minor. Legea pedepseşte lesbianismul pentru prima dată şi condamnă ajutorul dat unor persoane pentru a întreţine acte homosexuale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moneda-ugandei-se-depreciaza-puternic-in-urma-adoptarii-unei-legi-impotriva-homosexualilor-12160765
12160765
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.