Spania a început privatizarea celei de-a patra mari bănci a ţării, naţionalizată în timpul crizei

Postat la 28 februarie 2014 37 afişări

Spania vinde 7,5% din acţiunile Bankia, a patra mare instituţie de credit a ţării, la care a preluat o participaţie de 68% în urma recapitalizării băncii în 2012.

Spania a început privatizarea celei de-a patra mari bănci a ţării, naţionalizată în timpul crizei

 Guvernul de la Madrid a fost nevoit să ceară ajutorul altor state din zoana euro pentru a obţine fondurile necesare consolidării sectorului bancar, afectat puternic în timnpul crizei financiare de prăbuşirea sectorului imobiliar, potrivit Bloomberg.

UBS, Deutsche Bank şi Morgan Stanley vând pachetul de acţiuni în numele Banco Financiero y de Ahorros, grupul părinte al Bankia, preluat integral de statul spaniol prin intermediul fondului de sprijinire a băncilor cu probleme, potrivit unui document transmis de UBS bursei din Madrid.

La cotaţia din închiderea şedinţei burseiere de joi, de 1,58 euro pe titlu, pachetul de acţiuni de 7,5% ar valora 1,36 miliarde de euro.

Acţiunile au fost oferite investitorilor în intervalul de preţ 1,5-1,55 euro, au declarat două surse apropiate situaţiei. Cererea este suficientă pentru achiziţia întregului pachet de acţiuni, au spus sursele.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spania-a-inceput-privatizarea-celei-de-a-patra-mari-banci-a-tarii-nationalizata-in-timpul-crizei-12165660
12165660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.