Bursă.Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de 478 milioane lei, în creştere cu 25%, şi un profit net de 76 milioane lei, mai mult decât dublu fată de perioada similara din 2022

Autor: Roxana Rosu Postat la 15 noiembrie 2023 21 afişări

Bursă.Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de  478 milioane lei, în creştere cu 25%, şi un profit net de 76 milioane lei, mai mult decât dublu fată de perioada similara din 2022

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iaşi a raportat în primele nouă luni ale anului venituri totale de  478 milioane lei, în creştere cu 25%, şi un profit net de 76 milioane lei, mai mult decât dublu fată de nivelul de 30 milioane lei din perioada similara din 2022, arată raportul financiar publicat la BVB.

Cheltuielile totale s-au ridicat la 389  milioane lei, cu  11% mai mari in comparatie cu valoarea inregistrata in anul precedent.

Compania a înregistrat în acest timp o crestere cu 32% a vânzărilor pe piata internă şi cu 23% la export. In perioada ianuarie-septembrie 2023, veniturile din vanzarile pe piata internationala au fost de 175,6 milioane lei, principalele piete fiind America de Nord, Europa si Asia-Pacific. Sapte teritorii au generat 80% din vanzari - SUA, Vietnam, UK, Moldova, Danemarca, Ungaria, Olanda. In SUA s-a consolidat un business de 6 milioane USD, pentru un numar de 6 medicamente betalactamice sterile utilizate in spitale.

Din valaorea totală a vânzărilor, 57% reprezintă medicamente antiinfectioase, 13,4% dermatologice, 9,7% medicamente pentru sistemul cardiovascular, 5,8% pentru sistemul digestiv.

Medicamentele cu prescriptie medicala (RX) reprezinta 85,9% din totalul vanzarilor valorice in primele 9 luni din 2023 si 86,7% din totalul consumului de medicamente (raportat in cutii).

De asemenea, Antibiotice a derulat investitii de 58 milioane lei pentru dezvoltarea portofoliului de produse, productia de energie verde, modernizarea laboratoarelor si logisticii.

Antibiotice are o capitalizare de 825 mil. lei şi este controlată în proporţie de 53% de Ministerul Sănătăţii, în timp ce SIF Oltenia deţine 27% din capitalul social.

Acţiunile ATB înregistrează o creştere de 117% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 32 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
medicamente,
vanzari,
inregistrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.