BRD este prima bancă din Europa care implementează platforma Octet, un nou serviciu Mastercard

Autor: Dorin Oancea, Mediafax Postat la 30 iulie 2020 55 afişări

BRD este prima bancă din Europa care implementează platforma Octet, un nou serviciu Mastercard

BRD - Groupe Société Générale este prima bancă din Europa care implementează noul serviciu financiar al Mastercard, platforma Octet, dedicată IMM, anunţă cele două instituţii financiare.

Platforma Octet a fost lansată de Mastercard la începutul acestei veri sub denumirea de Mastercard Trade Solution. Ea ajută IMM-urile să îşi extindă activitatea la nivel global, garantând securitatea plăţilor, gestionând fluxurile de numerar şi susţinând astfel IMM-urile.

Printr-un parteneriat cu Mastercard şi Octet, BRD - Groupe Société Générale va oferi antreprenorilor noua soluţie pentru a-i susţine în dezvoltarea business-urilor pe care le conduc. Clienţii BRD se pot înregistra online, iar în urma unui proces de verificare, pot primi acces în platforma Octet. Ulterior, companiile au acces la beneficiile participării în platformă, unde vor interacţiona cu partenerii lor de afaceri într-un mediu structurat şi mai sigur în faţa riscurilor de fraudă comercială. De asemenea clienţii BRD beneficiază de un discount de 10% din valoarea comisionului standard pentru plăţile realizate cu cardul BRD Business Mastercard pe platforma Octet, ca urmare a parteneriatului dintre BRD şi Octet Europe.

Serviciul cuprinde platforma cloud-based de comerţ B2B de ultimă generaţie, oferită de Octet Europe, care examinează în detaliu fiecare companie din reţea. Toţi membrii care activează pe platforma Octet sunt verificaţi pe larg, prin sisteme de combatere a spălării banilor, de cunoaştere a clientelei, de finanţare împotriva terorismului, dar şi prin intermediul sancţiunilor economice, şi reduce astfel nivelul de risc pentru toţi cei implicaţi în reţea. Aceste opţiuni oferă IMM-urilor o siguranţă sporită în demersul de accesare a pieţelor străine sau a unor furnizori de peste graniţe.

Cu ajutorul noii soluţii, IMM-urile îşi pot folosi cardurile Mastercard drept instrumente eficiente de gestionare a fluxurilor de numerar, precum şi de plată a furnizorilor, în vederea dezvoltării business-ului, bucurându-se de avantajele utilizării unui card business. Platforma Octet oferă companiilor o mai mare flexibilitate în ceea ce priveşte alegerea modului în care tranzacţionează. Concret, cumpărătorii au posibilitatea de a alege să plătească cu ajutorul cardului, chiar dacă furnizorul nu procesează plăţi cu cardul, în timp ce vânzătorii pot accepta plăţile în conturile lor bancare, indiferent de modul în care cumpărătorul alege să plătească.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.