Brazilia respinge ajutorul de 22 milioane de dolari oferit de ţările din G7 pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Autor: Ioana Matei Postat la 27 august 2019 48 afişări

Brazilia respinge ajutorul de 22 milioane de dolari oferit de ţările din G7 pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Guvernul brazilian a respins marţi suma de 22 de milioane de dolari oferită de liderii ţărilor din G7 pentru stingerea incendiilor de vegetaţie şi salvarea Pădurii Amazoniene, relatează BBC.

Oficialii brazilieni nu au oferit un motiv clar pentru respingerea ofertei, dar preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Franţa că tratează Brazilia ca pe o colonie.

Fernando Azevedo e Silva, ministrul Apărării din Brazilia, a anunţat că incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană sunt sub control. Ministrul a transmis că peste 44.000 de soldaţi au fost trimişi în zonă pentru a combate incendiile şi infracţiunile de mediu din zonă.

Onyx Lorenzoni, consilier al preşedintelui brazilian, a declarat marţi că Brazilia ar putea oferi lecţii oricărei ţări în ceea ce priveşte protejarea pădurilor şi a respins oferta lansată de G7.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brazilia,
respingere,
padure,
salvare,
ajutor,
incendiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.