Cine este tânărul responsabil de tehnologia din spatele eMAG

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 august 2019 930 afişări

„Ştiţi expresia «there are no problems, only opportunities for growth» (nu există probleme, ci doar oportunităţi de creştere)? În ce mă priveşte, acolo mă poziţionez, privesc fiecare ocazie ca să învăţ şi să mă dezvolt.”

Cine este tânărul responsabil de tehnologia din spatele eMAG

Ştefan Dorobanţu conduce zona de dezvoltare şi implementare a tehnologiilor din cadrul grupului eMAG, precum şi zona de infrastructură IT, care numără peste 120 de aplicaţii interconectate, dezvoltate intern.

El coordonează 430 ingineri şi specialişti IT, împărţiţi în huburile de dezvoltare din România şi Polonia. „În cei 11 ani petrecuţi în eMAG, am avut şansa să ocup diferite poziţii, fiecare cu specificul său. Iar fiecare poziţie a venit cu noi încercări, situaţii cu care nu mă confruntasem niciodată anterior şi care, deşi la vremea respectivă au reprezentat provocări majore, m-au ajutat să identific resurse pe care nu credeam că le am”, spune Ştefan Dorobanţu. 

„Privind în urmă, unul dintre cele mai importante momente a fost cel în care am conştientizat că nu poţi să fii şi manager, şi bun specialist în acelaşi timp, oricât de mulţi ţi-ai dori. Trebuie să alegi, iar alegerea este foarte dificilă. Însă după ce a fost făcută alegerea, te poţi concentra asupra unei singure direcţii, iar evoluţia este mult mai rapidă.”

Pentru a rămâne conectat la inovaţiile din domeniu, Ştefan Dorobanţu participă constant la schimburi de experienţă cu oameni din cele mai importante centre de tehnologie, cum ar fi Silicon Valey. „Însă există foarte multe oportunităţi şi aici, iar România se bucură de un potenţial enorm. Şi aici putem dezvolta tehnologie pe care ulterior să o exportăm. eMAG, BitDefender, UiPath sunt doar câteva exemple. Aşadar, nu iau în calcul să îmi dezvolt cariera în alte ţări. România are nevoie de noi şi noi de ea.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.