Boc: Pensiile normale nu scad, doar cele de mii de euro

Postat la 14 februarie 2010 11 afişări

Recalcularea pensiilor nu va taia pensiile normale, ci cele speciale de mii de euro necorelate cu suma contributiei la buget, caz in care pensii de 8.000 lei vor fi reduse drastic, la doar 2.000 lei, conform contributiei, iar persoanele iesite abuziv la pensie pe caz de boala vor fi trimise la munca.

"Pensiile normale, obisnuite nu scad cu niciun leut. Sunt 5,6 milioane de pensionari care au pensii normale si nu pensii speciale in aceasta tara, legatura cu care pot sa spun raspicat si clar: prin intrarea vigoare a noii legi a pensiilor, sa speram incepand cu anul viitor, ceea ce primesc in mana astazi nu este afectat, deci nu scade cu niciun leut pensia lor. Putem discuta despre scaderea pensiilor la cei care au pensii de mii de euro si nu au muncit pentru ele. Ma refer in exclusivitate la pensiile speciale. Pensii, repet, de mii de euro, si care nu au corespondent in contributia pe care ar fi trebuit sa o fi avut la bugetul asigurarilor sociale", a spus Boc, într-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX.

Cititi un interviu cu Emil Boc pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/boc-pensiile-normale-nu-scad-doar-cele-de-mii-de-euro-5518734
5518734
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.