Birocraţia românească: timp pierdut şi bani aruncaţi pe fereastră. Ce chirie fabuloasă plăteşte lunar Inspectoratul şcolar judeţean din Timiş

Postat la 14 noiembrie 2016 220 afişări

Birocraţia românească: timp pierdut şi bani aruncaţi pe fereastră. Ce chirie fabuloasă plăteşte lunar Inspectoratul şcolar judeţean din Timiş

Anul trecut s-a luat decizia ca Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş să aibă un sediu propriu, în clădirea Liceului Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.

De atunci a trecut mult timp, iar inspectorii şcolari şi angajaţii instituţiei continuă să-şi desfăşoare activitatea în clădirea de pe bd. C.D. Loga, care aparţine Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentată de Fundaţia „Caritatea”, pentru care se plăteşte o chirie lunară de 13.795 de lei, bani pe care-i asigură Ministerul Educaţiei, scrie Renasterea.ro

Discuţiile privind găsirea unei clădiri în care să-şi desfăşoare activitatea inspectoratul şcolar s-au purtat de ani buni şi au existat mai multe variante. S-a luat în calcul posibilitatea ca sediul acestei instituţii să fie mutat în clădirea Şcolii generale nr. 9, iar mai apoi în imobilul care, în prezent, găzduieşte căminul Colegiului „Emanuil Ungureanu”. Nici una dintre aceste locaţii nu a fost agreată şi, în final, s-a optat pentru Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.

De la teorie până la fapte însă drumul e greu. Predarea patrimoniului nu a putut fi realizată, deoarece o mică suprafaţă de teren care se află sub imobilul liceului aparţine unui conglomerat de firme. „Este vorba de un colţişor de teren, câţiva metri pătraţi, iar în prezent, reprezentanţii Primăriei Timişoara sunt în tratative cu proprietarii suprafeţei pentru reglementarea situaţiei în vederea rectificării în cartea funciară”, a precizat Francisc Halasz, inspector şcolar general-adjunct.

După mai bine de opt luni, s-a realizat dezmenbrarea terenului aparţinând Liceului Tehnologic Agricol „Petre Botiş”, la nivelul Oficiului de Cadastru Agricol şi Organizarea Teritoriului Timiş, urmând ca o dată mutat inspectoratul să deţină o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

Cititi mai multe pe www.renasterea.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
chirie,
timp,
aruncare,
birocratie,
pierdere,
liceu,
botis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.