BIOGRAFIE: Florin Georgescu revine după aproape 16 ani la conducerea Ministerului Finanţelor

Postat la 02 mai 2012 55 afişări

Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR, nominalizat pentru Ministerul Finanţelor, a mai ocupat acest post în perioada 1992 - 1996, el urmând să conducă până la alegerile parlamentare din toamnă o instituţie strategică în păstrarea echilibrelor economice şi în relaţia cu FMI.

Georgescu a făcut parte din Cabinetul Văcăroiu în perioada noiembrie 1992 - decembrie 1996, când a fost ministru de stat.

În intervalul 1996-2004, Georgescu a fost deputat PDSR, devenit ulterior PSD, unde a ocupat poziţiile de vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei pentru buget finanţe şi bănci. Pentru câteva luni în 2004, el a fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Băncii Comerciale Române. Din octombrie 2004, Georgescu face parte din Consiliul de Administraţie al BNR, iar de atunci este vicepreşedinte CA şi prim-viceguvernator al băncii centrale. Tot de atunci, Georgescu este membru în Comitetul de Supraveghere Bancară al Băncii Centrale Europene.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
ponta,
propunere,
guvern,
Florin Georgescu
/actualitate/biografie-florin-georgescu-revine-dupa-aproape-16-ani-la-conducerea-ministerului-finantelor-9585391
9585391
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.