BCR ieftineşte creditul Prima Casă pentru clienţii care nu tranzacţionează cu banca

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 03 august 2014 919 afişări

Banca Comercială Română a redus marja de dobândă la creditul ipotecar Prima Casă pentru clienţii care nu virează salariul într-un cont BCR, dobânda finală fiind de 4,62%.

BCR ieftineşte creditul Prima Casă pentru clienţii care nu tranzacţionează cu banca

Pentru clienţii care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, marja de dobândă este de 2% pe an, iar dobânda de 4,42% pe an.  

Din august 2009, BCR a acordat credite în valoare de peste 5,5 miliarde de lei în cadrul programului Prima Casă şi a ajutat aproximativ 34.000 de familii să îşi achiziţioneze prima locuinţă. Cele mai multe credite au fost contracte de clienţi din Bucureşti (peste 40%).

"Am redus dobânda pentru a fi mai atractivi pentru clienţii care încă nu tranzacţionează cu BCR şi le oferim astfel, şansa de a se convinge că  serviciile împreună cu expertiza noastră în program fac oferta pentru creditul Prima Casă imbatabilă”, a declarat Ioana Mihai, şef Departament Credite Garantate.

Poate beneficia de creditul Prima Casă 6 orice persoană fizică care nu are în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin programul Prima Casă, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp.

Creditul poate fi aprobat financiar înainte de găsirea imobilului, clientul având la dispoziţie 120 de zile în care să se hotărască ce locuinţă doreşte. Pentru demararea creditului, clienţii trebuie să dispună de un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la 3 coplătitori, cu condiţia ca la finalizarea creditului, atât solicitantul, cât şi coplătitorii să aibă vârsta maximă de 75 ani.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele şi în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. Dacă solicitantul de credit cere din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

Prin contractele încheiate de la începutul programului, din 2009, şi până la data de 20 iulie 2014, FNGCIMM a acordat peste 119.200 de garanţii, în valoare de circa 2,3 miliarde de euro, pentru credite accesate în valoare de peste 4,56 miliarde de euro. Valoarea medie a finanţării accesate în cadrul programului este de 38.300 euro.

În prima jumătate a anului, FNGCIMM a acordat peste 11.000 de garanţii prin programul Prima Casă. Credite Prima Casă cu garanţii acordate de FNGCIMM pot fi accesate de la BCR, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, Banca Românească, Alpha Bank, Millennium, Banca Transilvania, CEC Bank, Bancpost, Piraeus Bank, Intesa Sanpaolo Romania, UniCredit Ţiriac Bank, Credit Agricole Bank, Bank Leumi Romania, ING Bank, Marfin Bank.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bcr-ieftineste-creditul-prima-casa-pentru-clientii-care-nu-tranzactioneaza-cu-banca-13028096
13028096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.