Bază americană din Germania, evacuată parţial din cauza unei bombe din al Doilea Război Mondial

Autor: Iuliana Enache Postat la 20 martie 2015 46 afişări

Peste 200 de persoane au fost evacuate, joi, dintr-o zonă a unei baze a armatei americane în Bavaria, Germania, după descoperirea unei bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial, relatează NBC News, în pagina electronică.

Bomba a fost găsită de muncitorii în construcţii care se pregăteau să construiască o şcoală la Tower Barracks din Grafenwoehr, în apropiere de Nuremberg.

"Zona a fost evacuată pentru ca bomba să fie dezamorsată", a declarat Susanne Bratsch, purtătoarea de cuvânt a garnizoanei americane din Bavaria.

Ea a declarat că evacuarea nu vizează întreaga bază, care găzduieşte peste 4.500 de militari şi muncitori. "Evacuarea se referă la zona definită de echipa de genişti", a explicat ea.

Echipele de muncitori au verificat zona pentru a identifica eventuale alte dispozitive neexplodate întrucât aceasta a fost bombardată intens de Statele Unite în aprilie 1945.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
SUA,
BOMBĂ
/actualitate/baza-americana-din-germania-evacuata-partial-din-cauza-unei-bombe-din-al-doilea-razboi-mondial-14021135
14021135
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.