Membrii reţelei teroriste Stat Islamic ar putea fi judecaţi pentru genocid şi crime de război

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 martie 2015 454 afişări

Membrii organizaţiei teroriste Stat Islamic trebuie judecaţi de Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru genocid şi crime de război comise în Irak şi Siria, cere Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Într-un raport bazat pe mărturiile a peste 100 de victime, agenţia ONU cere Consiliului de Securitate să sesizeze Curtea Penală Internaţională privind crimele comise de grupul terorist Stat Islamic.

Potrivit raportului, şi serviciile de securitate irakiene împreună cu miliţiile afiliate probabil au comis "unele crime de război" în confrutările cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic.

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a lansat în septembrie 2014 o anchetă vizând crimele comise de organizaţia teroristă Stat Islamic, care ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CPI,
TERORISM,
/actualitate/membrii-retelei-teroriste-stat-islamic-ar-putea-fi-judecati-pentru-genocid-si-crime-de-razboi-14017978
14017978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.