Zeci de mii de pasageri Lufthansa, afectaţi de greva piloţilor prelungită până vineri

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 19 martie 2015 38 afişări

Aproximativ 18.000 de pasageri Lufthansa ai unor curse de lung curier urmau să fie afectaţi joi de greva prin care piloţii protestează - până vineri - faţă de intenţia companiei germane de a creşte vârsta de ieşire la pensie, relatează DPA.

Compania a anunţat într-un comunicat că 42 dintre cele 85 de zboruri intercontinentale cu plecare din Germania prevăzute joi urmau să fie anulate, o măsură ce apare după ce piloţii şi-au prelungit greva începută miercuri - vizând iniţial doar serviciile interne - până vineri.

Aproximativ 750 de zboruri interne au fost anulate miercuri, afectând aproximativ 80.000 de pasageri.

Sindicatul piloţilor Cockpit şi-a chemat miercuri membrii care operează zboruri pe distanţe mici şi medii să intre în grevă.

Este a 13-a acţiune de protest prin întreruperea muncii în ultimul an, după ce sindicatul şi patronatul nu au reuşit să ajungă la un acord cu privire la intenţia firmei de a creşte vârsta de pensionare de la 55 la 60 de ani.

Sindicatul a avertizat compania, marţi, că cei aproximativ 9.300 de membri ai organizaţiei pot susţine protestele timp de mai mulţi ani dacă va fi necesar.

Acţiunile de protest ale piloţilor, lansate în aprilie, au produs Lufthansa pierderi în valoare de aproximativ 220 de milioane de euro.

Lufthansa depune eforturi să-şi restructureze operaţiunile şi să taie costurile, din cauza competiţiei companiilor aeriene low-cost şi unor noi actori, pe piaţă, din Orientul Mijlociu.

Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt, a anunţat că se aşteaptă ca anul acesta numărul de pasageri care tranzitează cel mai important nod aerian din Germania să crească cu 2-3%. Anul trecut, numărul pasagerilor a crescut cu 2,6% - la 59,6 de milioane - în pofida grevelor care au avut loc începând din aprilie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
GREVĂ,
LUFTHANSA
/actualitate/zeci-de-mii-de-pasageri-lufthansa-afectati-de-greva-pilotilor-prelungita-pana-vineri-14016171
14016171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.