Bani de la stat pentru bunici. Ce trebuie să facă pentru 1500 de lei

Postat la 07 februarie 2023 884 afişări

Bani de la stat pentru bunici. Ce trebuie să facă pentru 1500 de lei

Bani de la stat pentru bunici. Ce trebuie sa facă pentru 1500 de lei.  Bunicii care au grijă de nepoţi ar putea primi bani de la stat, chiar dacă acum îndeplinesc gratuit rolul de babysitteri. Suma propusă printr-un proiect de lege este 1.500 de lei.

Se discută în Comisia pentru Muncă, una dintre comisiile din Camera Deputaţilor, despre această iniţiativă de acordare a sumelor de bani pentru bunicii care au grijă de nepoţi. Pentru moment, liderii comisiei eu decis să amâne luarea deciziei cu două săptămâni.

Proiectul legislativ pare să aibă susţinere din mai multe partide, fie că vorbim despre UDMR, PNL sau PSD. Cu toţii îşi doresc trecerea acestui proiect tocmai pentru că, în momentul de faţă, România se confruntă cu o scădere a natalităţii, pentru că părinţii nu mai au cu cine să îşi lase copiii acasă.

Pe de altă parte, vorbim şi despre bunici care, deşi nu au ieşit la pensie, au renunţat la salariu tocmai pentru a avea grijă de nepoţi. Acest proiect ar urma să vină în susţineterea familiilor, a părinţilor care vor să se întoarcă mai repede la locul de muncă, dar şi a bunicilor, care vor putea în acest fel să primească o sumă de bani, scrie mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.