Avertismentul unui institut britanic: Protecţionismul comercial de tip naţionalist destabilizează preţurile şi siguranţa globală

Postat la 11 decembrie 2012 7 afişări

Lipsa materiilor prime ieftine forţează guvernele lumii să se refugieze în spatele măsurilor protecţioniste cu tentă naţio­nalistă, ceea ce destabilizează preţurile şi siguranţa globală, avertizează institutul londonez de cercetări în politică externă Chatham House.

"Când statele şi guvernele apreciază că au rămas fără resurse ieftine, încearcă să păstreze mai mult pentru ele", spune Bernice Lee, analist la institutul londonez, citat de Financial Times. El face referire la limitarea exportului de alimente şi la companiile de stat care cumpără resurse din străinătate. Exemple ar fi China, Ucraina şi Argentina, care au răspuns creşterii preţurilor ali­mentelor din 2008 cu taxe şi restricţionarea exportului de cereale.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
protectionism,
economie,
preturi
/actualitate/avertismentul-unui-institut-britanic-protectionismul-comercial-de-tip-nationalist-destabilizeaza-preturile-si-siguranta-globala-10385230
10385230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.