Avertismentul unui dintre cei mai puternici executivi din economie: Trebuie să revenim la muncă. Nu poţi face home office dacă ai un copil de doi, trei ani lângă tine

Autor: Gelu Chetaruc, Ramona Cornea Postat la 05 iunie 2020 260 afişări

Avertismentul unui dintre cei mai puternici executivi din economie: Trebuie să revenim la muncă. Nu poţi face home office dacă ai un copil de doi, trei ani lângă tine

​Christian von Albrichsfeld, director Continental, cel mai mare angajator din industria auto spune că oamenii trebuie să revină la muncă. Sute de mii de angajaţi au fost lăsaţi să lucreze de acasă în această perioadă. Deşi în unele cazuri productivitatea oamenilor a crescut, munca de acasă a devenit un chin pentru angajaţii care au copii. 

”Cazurile au scăzut în ultimele săptămâni, acum trebuie să mergem repede înapoi, într-o direcţie în care noi ca cetăţeni să ne comportăm foarte responsabil, dar pe de altă parte oferim posibilitatea pentru toată ţara să lucreze. Asta este acum situaţia, dar trebuie să vedem cum repornim economia foarte repede. Relaxarea de acum este un punct important, cred trebuie să vedem cum pornim foarte repede industria HoReCa, pe de altă parte în industrie avem o problemă, trebuie să vedem ce facem cu copiii angajaţilor, mulţi părinţi stau acasă cu cei mici şi nu ştiu ce să facă, nu poţi face home office dacă ai acasă un copil de doi, trei ani care este în permanenţă lângă tine”, a spus Christian von Albrichsfeld, director general al Continental, un grup de 20.000 de angajaţi şi afaceri de 3 mld. euro pe an.

În România erau peste 2.62 milioane de copii cu vârsta de până în 12 ani în anul 2019, conform statisticilor de la Institutul Naţional de Statistică. Dintre aceştia, erau aproape 1 milion de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 4 ani, peste 986.000 cu vârsta cuprinsă între 5 şi 9 ani şi peste 635.000 vârsta cuprinsă între 10 şi 12 ani.

Tudor Ionescu, head of advisory & transaction în departamentul office al companiei de consultanţă în imobiliare CBRE România, subliniază şi el că în modul de a lucra de acasă în această nu este unul firesc.

"Noi nu suntem acum într-o perioadă clasică de a lucra de acasă, noi suntem într-o perioada forţată de a trai de acasă şi de a lucra în paralel, pentru că acum eu sunt închis într-o cameră, am copiii puşi să stea cuminţi într-o altă cameră... Noi trăim de acasă şi nu este un mod firesc de a lucra de acasă", a spus Tudor Ionescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
munca,
economie,
avertisment,
executivi,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.