Platforma de investiţii ROCA îşi extinde portofoliul în domeniul agri-food şi preia un pachet de acţiuni la ferma Piscicola, judeţul Satu Mare, printr-o investiţie de 600.000 euro. Fondul îşi menţine obiectivul de a avea 10 noi tranzacţii în 2020

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 iunie 2020 58 afişări

Platforma de investiţii ROCA îşi extinde portofoliul în domeniul agri-food şi va prelua un pachet de acţiuni la ferma Piscicola SA, din localitatea Adrian, judeţul Satu Mare, în urma unei investiţii de 600.000 euro. Tranzacţia se află în etapele finale.

Platforma de investiţii ROCA îşi extinde portofoliul în domeniul agri-food şi preia un pachet de acţiuni la ferma Piscicola, judeţul Satu Mare, printr-o investiţie de 600.000 euro. Fondul îşi menţine obiectivul de a avea 10 noi tranzacţii în 2020

 

Platforma de investiţii ROCA îşi extinde portofoliul în domeniul agri-food şi va prelua un pachet de acţiuni la ferma Piscicola SA, din localitatea Adrian, judeţul Satu Mare, în urma unei investiţii de 600.000 euro. Tranzacţia se află în etapele finale.

Înfiinţată la începutul anilor ‘70 şi modernizată în ultimii ani, Piscicola este al doilea business din această industrie în care ROCA Investments s-a implicat. 

În România, consumul de peşte pe cap de locuitor reprezintă doar un sfert din media europeană, iar peste 80% din peştele consumat la noi în ţară provine din import.

„Mă bucură faptul că după declanşarea pandemiei reuşim să continuăm proiectul nostru de consolidare a companiilor româneşti. Mai mult, am simţit că este momentul să accelerăm, fiindcă promisiunea ROCA Investments este de a fi o soluţie tocmai pentru astfel de momente, de dificultate. Strategia noastră este de a dezvolta un portofoliu «all seasons», prin care înţelegem acel mix, de domenii de activite şi de riscuri, rezistent la recesiune. Susţinuţi de acţionarii noştri, suntem în diverse faze de negociere şi structurare a tranzacţiilor cu 4-5 companii, din domenii diverse de activitate. Cu una dintre ele suntem chiar în etapele finale de semnare”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

În opinia companiei, criza declanşată de pandemie poate deveni un adevărat catalizator pentru schimbarea modelelor de business. În acelaşi timp, economiile emergente, care au avantajul de a fi mult mai reziliente decât cele mature, pot deveni adevărate beneficiare ale acestor perioade.

În acest context, ROCA Investments menţine obiectivul de a avea 10 noi tranzacţii până la finalul lui 2020. Investiţiile platformei se vor orienta în continuare spre sectoarele agri food, servicii B2B, producţie şi logistică, fără a exclude posibilitatea de a se implica în industrii noi.

ROCA, parte a Impetum Group, are opt companii în portofoliu. În 2019, platforma a avut un randament al investiţiilor de 57%, ajungând să fie evaluată la o valoare de 22,3 mil. euro, cu 74% peste cea de la înfiinţare, în 2018. Printre investiţiile realizate deja se numără Frigotehnica (producător de soluţii de refrigerare), Sinteza Oradea (companie din industria chimică) sau Electroplast (producător de cabluri pentru căi ferate).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
platforma,
portofoliu,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.