Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: când am putea scăpa de mască

Postat la 04 iunie 2020 489 afişări

Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii: când am putea scăpa de mască

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus, joi, că purtarea măştilor nu va mai fi obligatorie în momentul în care „vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă”, iar în unităţile medicale nu vor mai exista focare de infecţie cu noul coronavirus.

„În momentul în care, la nivel naţional, vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijiri pentru bătrâni, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de a transmite virusul este cel aerogen”, a spus Nelui Tătaru, care a vizitat, joi, spitalul de la Mioveni.

Ministrul Sănătăţii a precizat că totul depinde de evoluţia bolii pe teritoriul României.

„Orizontul de timp ni-l va da evoluţia, numărul de cazuri noi, numărul de cazuri internate la Terapie Intensivă, numărul de cazuri care se adresează la unităţile de primiri urgenţe. în măsura în care aceste cazuri vor scădea şi vor rămâne doar cazuri noi într-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare, cum sunt spitalele, cum sunt căminele de bătrâni atunci putem să ne gâdnim şi la eliminarea acestor măşti”, a adăugat Nelu Tătaru.

În prezent, purtarea măştilor este obligatorie în spaţiile închise.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
cazuri,
ministrul sanatatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.