Lufthansa, a doua cea mai mare companie aeriană din Europa, spune că este departe să fie ajuns la un acord de restructurare

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 iunie 2020 97 afişări

Lufthansa, a doua cea mai mare companie aeriană din Europa, spune că este departe să fie ajuns la un acord de restructurare

Lufthansa, cea mai mare companie aeriană din Germania, a declarat că va fi forţată să ia „măsuri ample de restructurare” şi să reducă semnificativ costurile, după ce şi-a asigurat un ajutor de stat de 9 miliarde de euro creat împreună cu Comisia Europeană, scrie Financial Times.

Compania a înregistrat pierderi de peste 2 miliarde de euro în primele trei luni ale anului, pierzând aproape 800 de milioane de euro pe lună, în timp ce rambursarea biletelor anulate va continua să tragă în jos profiturile.

A doua cea mai mare linie aeriană din Europa a declarat că filiala Bruselles Airlines va reduce cu 25% forţa de muncă, în timp ce Austrian Airlines va renunţa la aproape o cincime din numărul de angajaţi. Compania încă nu a anunţat numărul total de job-uri pierdute sub brandul Lufthansa.

„Nivelul de restructurare este imens, iar înţelegerile cu uniunile în ceea ce priveşte reducerea salariilor şi a numărului de angajaţi vor fi obţinute extrem de greu”, a declarat Daniel Roeska, analist în cadrul Bernstein.

 Grupul german, care a fost forţat să oprească activitatea a 700 avioane dintr-un total de 760 din cauza pandemiei de COVID-19, a început să îşi reia treptat orarul de zbor, însă a declarat că va opera la 40% din capacitatea totală a aeronavelor în luna septembrie.

„Chiar şi la sfârşitul crizei, despre care credem că se va termina în 2023, grupul se aşteaptă să rămână cu 100 de avioane mai mic”, a declarat compania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.