Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care vor schimba Codul rutier radical. Ce sancţiuni le vor fi aplicate şoferilor care încalcă această obligaţie

Autor: Alexandru Nanu Postat la 22 mai 2023 239 afişări

Atenţie, şoferi: Cele mai noi modificări care vor schimba Codul rutier radical. Ce sancţiuni le vor fi aplicate şoferilor care încalcă această obligaţie

Camera Deputaţilor a dat raport favorabil, în această săptămână, proiectului de lege care prevede obligaţia conducătorilor de autovehicule de a folosi, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă.

Mai exact este vorba despre propunerea Pl-x nr. 266/2020 - Propunere legislativă pentru completarea Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Prezentul proiect prevede modificarea art.44 , alineatul 2 din Codul Rutier.

„În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă”, prevede proiectul.

În plus se va modifica şi prevedrrile articolului 108, punctul 7 al literei a) a alineatului (1) care se modifică şi careva avea următorul cuprins: 7.nerespectarea obligaţiei de a folosi şi pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice;

Pentru ca proiectul de act normativ să intre în vigoare este necesar să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.