Astrofizician american: Satelitul lansat de către Phenian pare să nu funcţioneze

Postat la 18 decembrie 2012 12 afişări

Satelitul lansat săptămâna trecută de către Coreea de Nord, în pofida unor proteste din partea unor ţări occidentale, care se temeau că este vorba despre un test de rachetă deghizat, nu pare să funcţioneze, deoarece nu emite vreun semnal, a anunţat luni un astrofizician american.

Statele Unite şi aliaţii lor din Asia au constatat că tirul de rachetă cu rază lungă de acţiune efectuat miercuri a reprezentat un succes. Acesta a plasat pe orbită un obiect prezentat de către regimul nord-coreean drept un satelit de observare terestră, care difuzează totodată cântece patriotice.

Jonathan McDowell, de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian, a confirmat că satelitul se află pe orbită, dar că nu este detectat vreun semnal.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Astrofizician american,
Satelit,
Phenian
/actualitate/astrofizician-american-satelitul-lansat-de-catre-phenian-pare-sa-nu-functioneze-10398514
10398514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.