Apple are potenţialul de a creşte cu încă 30%. Celebra companie a ajuns să fie evaluată la un nivel record de aproape 3.000 de miliarde de dolari

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 30 iunie 2023 24 afişări

Apple are potenţialul de a creşte cu încă 30%. Celebra companie a ajuns să fie evaluată la un nivel record de aproape 3.000 de miliarde de dolari

Apple Inc. are potenţialul de a creşte cu încă 30%, potrivit Citigroup Inc., chiar şi după un avânt care a trimis acţiunile la un nivel record, compania ajungând să fie evaluată la aproape de 3.000 de miliarde de dolari, raportează Bloomberg.

Analistul Atif Malik a început acoperirea producătorului iPhone cu un rating de cumpărare şi un preţ ţintă de 240 de dolari pe acţiune, cel mai ridicat nivel înregistrat printre analiştii de pe Wall Street. Acţiunile celebrei companii au crescut deja cu 46% în acest an şi au închis joi la un nivel record de 189,59 dolari. .

Apple a crescut cu 0,3% în tranzacţiile extinse, ceea ce o plasează la o distanţă foarte mică de a atinge o capitalizare de piaţă istorică de 3.000 de miliarde de dolari. Compania a închis joi cu o valoare de 2.980 de miliarde de dolari.

Malik e de părere că analiştii de pe Wall Street subestimează potenţialul de expansiune continuă a marjei brute la Apple, determinată de trecerea la o serie de iPhone-uri de gamă superioară, alături de creşterea în continuare a cotei de piaţă în China şi India. 

Odată cu apelul Citi, 68% dintre firmele monitorizate de Bloomberg recomandă cumpărarea de acţiuni Apple. Totuşi, acesta este un procentaj mai mic decât cel observat la alte acţiuni megacap din domeniul tech. Atât Microsoft Corp. cât şi Alphabet Inc. au ratinguri de cumpărare din partea a peste 85% dintre analişti, în timp ce aproximativ 94% dintre analişti recomandă cumpărarea Amazon.com Inc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
crestere,
miliarde,
potential,
record,
evaluare,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.