ANI cere Parchetului să îl cerceteze pe preşedintele PSD Rădăuţi pentru conflict de interese

Autor: Tibi Bujdei Postat la 03 aprilie 2015 36 afişări

ANI cere Parchetului Judecătoriei Rădăuţi să îl cerceteze pe preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tătar, după ce acesta, în calitate de director general al unei firme la care acţionar unic este Primăria Rădăuţi, a semnat contractul individual de muncă prin care soţia sa fost angajată ca inspector.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Nistor Tătar, în calitate de director general al Servicii Comuna SA Rădăuţi, firmă la care acţionar unic este Primăria Rădăuţi, a semnat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată în funcţia de inspector în cadrul societăţii respective.

Ulterior, acesta a semnat şi actele adiţionale la contractul individual de muncă al soţiei sale din 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum şi fişa postului întocmită în 30 septembrie 2004 şi, respectiv, fişa postului întocmită în 30 august 2011.

ANI susţine că astfel Nistor Tătar a încălcat articolul din Codul Penal conform căruia "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

În acest caz ANI a sesizat Parchetul Judecătoriei Rădăuţi, care va verifica dacă acesta a fost în conflict de interese.

Conform sursei citate, Nistor Tătar a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Servicii Comunale SA Rădăuţi din 17 octombrie 2001 şi director general al societăţii din 11 ianuarie 2008.

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare", mai arată ANI în comunicat.

La rândul său, Nistor Tătar a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu are cum să fie în conflict de interese pentru că el nu este funcţionar public şi a menţionat că a aflat de la ziarişti despre această procedură de evaluare a ANI.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ani-cere-parchetului-sa-il-cerceteze-pe-presedintele-psd-radauti-pentru-conflict-de-interese-14105786
14105786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.