ANALIZĂ: Posturile strategice de la conducerea instituţiilor UE şi favoriţii pentru ocuparea lor

Postat la 15 iulie 2014 43 afişări

Liderii europeni urmează să completeze "puzzle-ul" instituţiilor Uniunii Europene cu posturile strategice de preşedinte al Consiliului European, şef al diplomaţiei şi preşedinte al Eurogrup, după votarea luxemburghezului Jean-Claude Juncker la conducerea Comisiei Europene.

ANALIZĂ: Posturile strategice de la conducerea instituţiilor UE şi favoriţii pentru ocuparea lor

 Agenţia France Presse prezintă cele trei funcţii-cheie ale instituţiilor europene şi principalii favoriţi pentru aceste posturi.

- Diplomaţia Uniunii Europene

Funcţia de "Înalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe" a fost înfiinţată prin Tratatul de la Lisabona, în 2009. Şeful diplomaţiei europene este numit pentru un mandat de cinci ani, iar rolul său este de coordonare a politicii externe şi de apărare a UE, o misiune sensibilă în relaţiile cu statele membre, în special cele mari, care doresc să-şi menţină prerogativele în problemele de politică externă.

Înaltul Reprezentat este şi membru al Comisiei Europene, unde deţine funcţia de vicepreşedinte, şi al Consiliului, ţinând cont de faptul că el conduce reuniunile miniştrilor de Externe şi participă la summiturile şefilor de stat şi de guvern din UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-posturile-strategice-de-la-conducerea-institutiilor-ue-si-favoritii-pentru-ocuparea-lor-12935528
12935528
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.