Analiştii CFA anticipează o depreciere a leului şi creşterea dobânzilor

Postat la 26 octombrie 2017 277 afişări

În luna septembrie 2017, indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut faţă de luna anterioară, la valoarea de 45,4 puncte, cea mai scăzută valoare din iunie 2013, fiind cu 5,3 puncte mai mic decât valoarea consemnată în exerciţiul anterior.

Analiştii CFA anticipează o depreciere a leului şi creşterea dobânzilor

Scăderea s-a datorat ambelor componente ale indicatorului. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a fost de 63,9 puncte, valoare în scădere cu 4,6 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 5,7 puncte până la valoarea de 36,1 puncte, aceasta fiind cea mai redusă valoare din octombrie 2012).

În ceea ce priveşte cursul de schimb, este de remarcat că 79% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,6300 (în creştere cu 123 pips faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp de pentru orizontul de 12 luni valorea medie a cursului anticipat este de 4,6696 (valoare în creştere cu 173 pips).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.