Cum arată primul restaurant subacvatic din Europa, la 5m sub apă

Postat la 25 octombrie 2017 255 afişări

Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide în Norvegia. Localul va fi parţial scufundat pentru a le da posibilitatea clienţilor să vadă ce este sub apă. Jumătatea din construcţie va fi situată pe coasta de sud a Norvegiei, iar cealaltă parte va fi sub apă.

Cum arată primul restaurant subacvatic din Europa, la 5m sub apă

Clădirea este construită pentru a fi un restaurant cu 100 de locuri, însă va funcţiona şi ca centru de cercetare marin şi ca recif artificial pentru midii. Odată intraţi, vizitatorii vor putea să vadă viaţa marină printr-o fereastră panoramică imensă.

”Este mai mult decât un acvariu. Structura este gândită astfel încât să se integreze perfect în mediul marin la 5 m sub apă”, au declarat reprezentanţi ai firmei Snøhetta care se ocupă de design. Zidurile din beton vor avea 1 m lăţime, iar la exterior nu vor fi finisate, asperităţile fiind perfecte pentru a le permite midiilor să se ataşeze de ei. 

Vezi mai multe pe www.gustarte.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.